/ Pomoc v nouzi, o.p.s.
Kopírovat odkaz na článek Tisk článku

Projekt V Sokolově k důstojnému bydlení

V říjnu 2023 jsme zahájili realizaci projektu „V Sokolově k důstojnému bydlení“ (číslo projektu: CZ.03.02.01/00/22_101/0001398), na který je poskytována finanční podpora Evropské unie v rámci programu Operační program Zaměstnanost plus. Projekt bude trvat do září roku 2026 a je zaměřen na podporu sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených domácností na území města Sokolov a přilehlých obcí. Cílem do konce projektu je zabydlet minimálně 10 domácností a podpořit minimálně 15 osob nad rámec bagatelní podpory sociální prací a 50 domácností (resp. 75 osob) podpořit tak, aby bydlení neztratily. Jedná se o jednotlivce a rodiny, kteří z různých důvodů přišli o bydlení, bydlí v nejistém či nevyhovujícím bydlení a jsou ohroženi ztrátou bydlení. Přímá podpora spočívá zejména v podpoře zabydlování do bytů s intenzivní podporou sociální práce a v podpoře integrovaného řešení bytové nouze, v našem případě sociální práce za účelem prevence ztráty bydlení včetně systémového ukotvení.

Chcete nám pomoct?
V rámci projektu zabydlujeme jednotlivce a rodiny, kteří se ocitli v nepříznivé životní situaci, a protože se snažíme o hospodárné plnění projektu, využíváme spolupráce s nábytkovou bankou a darovaného vybavení. Rekonstruujete své bydlení a zbavujete se nábytku či spotřebičů? Skladujete nábytek, který nenachází své uplatnění a je na čase ho poslat dále? Naši zabydlení klienti přicházejí z azylových domů, nocleháren, ubytoven a podobných míst, odkud si většinou přinášejí jen ošacení a osobní věci, proto přijímáme dary téměř jakéhokoliv druhu vybavení bytů.

Potřebujete pomoct?
Postrádáte střechu nad hlavou, jste ohroženi ztrátou bydlení či se nacházíte v nedůstojném bydlení? Obraťte se na kontaktní osoby projektu, které vám poskytnou základní informace o projektu a našich možnostech pomoci.

Chcete s námi spolupracovat?
Nachází se ve vaší službě či okolí osoby bez střechy bydlení či ohroženi ztrátou bydlení, řeší např. dluhovou situaci, ztrátu zaměstnání a podobné problémy, a chce jim poskytnout pomoc? Obraťte se na kontaktní osoby projektu, které vám poskytnou informace o projektu a možnostech zapojení.

Kontaktní osoby:
Lucie Perglová, manažer projektu
Tel.: 604 978 299
E-mail: perglova@pomocvnouziops.cz

Petr Beránek, koordinátor projektu
Tel.: 602 266 053
E-mail: beranek@pomocvnouziops.cz